Veelgestelde vragen

SVR, de meest geconcentreerde verzorging in dermatologische actieve bestanddelen. Dermo-cosmetische producten 100% getest op de gevoelige huid. Een missie sinds 1962: producten met een hoge concentratie om de prestaties te maximaliseren. Speciaal geformuleerd om de tolerantie te optimaliseren.

Ik ben een distributeur, journalist of beïnvloeder, hoe kan ik contact met u opnemen?

Voor alle aanvragen kunt u contact met ons opnemen via e-mail: hello@labo-svr.com.

Waar kan ik meer informatie krijgen over een product en uw merk?

Op onze website vindt u alle informatie over onze producten en ons merk. Voor meer informatie kunt u ons uw vragen per e-mail sturen: hello@labo-svr.com

Waar kan ik monsters krijgen?

Om onze verschillende productassortimenten en onze nieuwe producten te testen, worden op onze website 3 proefdoses aangeboden voor elke bestelling.

Zijn SVR Laboratoriumproducten getest op dieren?

Wij voeren geen dierproeven uit en voldoen dus aan de Europese regelgeving die het gebruik van dergelijke methoden verbiedt.

Waar kan ik SVR Laboratoriumproducten kopen?

U kunt al onze producten bestellen op onze website. U kunt ze ook vinden in apotheken en parafarmacies. Om het dichtstbijzijnde verkooppunt te vinden, gaat u naar onze Store Locator.

Wat zijn de voorwaarden en levertijden in België en in het buitenland?

Bestellingen die op de site worden geplaatst, worden binnen 48 uur verzonden en op werkdagen (maandag tot en met vrijdag, behalve op feestdagen) door Colissimo geleverd. Bestellingen op zaterdag, zondag en feestdagen worden binnen 72 uur verzonden. De levertijd bedraagt 3 tot 5 werkdagen, een gebruikelijke gemiddelde tijd die overeenkomt met de verwerkings- en levertijden van bestellingen.

Deze SVR e-shop van Laboratorium SVR verzendt haar producten alleen naar adressen in België, Nederland en Luxemburg.

Opgemerkt zij dat Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal eigen e-shops hebben. Voor internationale bestellingen verstuurt de Engelse e-shop van het SVR-laboratorium zijn producten alleen naar adressen in Europa: Duitsland, Oostenrijk, Kroatië, Denemarken, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Letland, Litouwen, Monaco, Noorwegen, Slovenië, Slowakije, Slowakije, Zweden en Oostenrijk.

Hoe retourneer ik een product dat ik op de SVR-website van het laboratorium heb gekocht?

Voor een retourverzoek kunt u per e-mail contact met ons opnemen. Wij zullen u dan op de hoogte brengen van de algemene voorwaarden voor omruiling of terugbetaling: hello@labo-svr.com

Wat zijn de tarieven voor de levering?

Voor bestellingen onder de 50€ is een bijdrage van 7€ vereist voor de verpakkings- en verzendkosten. Bij bestellingen vanaf 50€ of meer is de bijdrage in de verpakkings- en verzendkosten gratis.

Hoe controleer ik de status en volg ik de status van mijn bestelling?

Na uw bestelling ontvangt u een bevestigingsmail ter bevestiging van uw bestelling. U ontvangt ook een e-mail om u te informeren dat uw bestelling is verzonden. U kunt op elk moment de status volgen via uw klantenaccount.
Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar onze klantenservice: hello@labo-svr.com.

Mijn product is niet beschikbaar, wanneer kan ik het bestellen?

Het is mogelijk dat sommige producten tijdelijk niet op voorraad zijn. Indien het product dat u wenst te bestellen niet beschikbaar is, raden wij u aan om contact met ons op te nemen via e-mail voor meer informatie over de bijvultijden: hello@labo-svr.com

Wat zijn de betaalmethoden die op uw e-shop worden geaccepteerd?

Wij accepteren betalingen met MasterCard, Visa, Amex of Paypal creditcards.

Voorlopig accepteren wij niet:
- Kredietkaarten met een factuuradres buiten Frankrijk, Corsica en Monaco
- Onder
rembours - Controles en postwissels

Belangrijk :
Voor uw veiligheid moeten uw naam en factuuradres identiek zijn aan die op de kaart die voor de betaling wordt gebruikt. Wij behouden ons het recht voor om elke bestelling die niet aan deze voorwaarden voldoet te annuleren.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, hoe kan ik het herstellen?

Nadat u op de knop "Wachtwoord vergeten" hebt geklikt, voert u uw e-mailadres in. Wij sturen u dan een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Hoe maak ik een klantenaccount aan of krijg ik toegang tot mijn klantenaccount?

Om toegang te krijgen tot uw klantenaccount, klikt u op het pictogram "Mijn account". U kunt uw bestellingen sneller plaatsen, meerdere afleveradressen opslaan, uw bestellingen raadplegen en volgen, enz. U bent nog geen klant? Klik op het pictogram "Mijn account", dan "Maak mijn account aan" en vul de gevraagde persoonlijke informatie in (naam, voornaam, e-mail adres en wachtwoord).

Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden?

Neem rechtstreeks contact met ons op via ons formulier.