Esthetische veroudering

Wanneer cosmetica niet meer volstaat, zijn er oplossingen in de esthetische geneeskunde. Zonder dat een operatie nodig is - dit is cosmetische chirurgie - zijn dit minder invasieve ingrepen die in de spreekkamer van een arts worden uitgevoerd. Daarvoor is het absoluut noodzakelijk naar een dermatoloog, een arts of een esthetisch chirurg te gaan, de enigen die een goede kennis van de huid en de anatomie van het gezicht hebben.

Structurele veroudering van het gezicht, veel dieper dan de huid

Het gelaat is een opeenstapeling van lagen: botreliëf, spieromhulsel, vetmatras en uitwendig omhulsel. Elke laag staat in wisselwerking met de laag erboven en de laag eronder. De veroudering van het gezicht beperkt zich dus niet tot die van de huid. Dit verklaart de progressieve verschuiving van gezichtsdelen in de loop der jaren.

- Onder de huid verslappende vetvolumes: de slapen en de wangen worden dieper; er ontstaan donkere kringen en wallen; de bovenste oogleden hangen; het tranendal verschijnt als gevolg van het glijden van de vetten; de lippen worden dunner, de mond verslapt en er ontstaan bittere plooien aan de mondhoeken; de vetvolumes van het onderste deel van het gezicht glijden weg, waardoor er jowls en een kinval ontstaan.

- De spieren onder het vet verkorten, waardoor ze bevriezen in samentrekking, wat leidt tot het ontstaan van expressierimpels: kraaienpootjes, voorhoofd, fronsrimpels en rond de mond

- Het botreliëf, in de diepte, wordt dunner en trekt zich terug. Schaduwen verschijnen op het gezicht. De holtes waar de ogen in zitten worden groter, ze gaan de orbit in. Het malar-bot (onder de jukbeenderen) resorbeert, waardoor het zachte weefsel van het middelste derde deel van het gezicht wegvalt en de nasolabiale plooi ontstaat. De kaak en de kin worden geresorbeerd: het ovaal wordt wazig.

Wat zijn de mogelijke behandelingen?

Injecties

- Botulinetoxine: afgeleid van een bacterie, wordt gebruikt om overmatige spiersamentrekkingen te verminderen die verantwoordelijk zijn voor expressierimpels: kraaienpootjes, voorhoofd, fronsrimpels. Het wordt door bepaalde ervaren practici, buiten de WMA om (vergunning voor het in de handel brengen), ook gebruikt in het ondergezicht (mondhoeken, verticale rimpels boven de bovenlip, platismale halskoorden). Het resultaat is na een paar dagen zichtbaar en houdt zes maanden aan.

- Hyaluronzuur: dit is een natuurlijk bestanddeel van het menselijk lichaam, dat met water opzwelt en vooral aanwezig is in de huid, waaraan het een voller uiterlijk geeft. Voortgebracht door biotechnologie, is het veelzijdig in injectie. Voortaan kunnen artsen kiezen uit een reeks hyaluronzuren die gaan van hypervloeibaar tot zeer dicht, afhankelijk van de vraag of zij de kwaliteit van de huid willen verbeteren, rimpels en holten willen opvullen, of diep in de huid verloren volume willen herstellen. De correctie is onmiddellijk en duurt van negen maanden (lippen) tot vierentwintig maanden (donkere kringen).

Zijn verschillende vormen :

- Mesotherapie: deze revitaliserende behandeling combineert vloeibaar of vrij hyaluronzuur met een verjongende cocktail (vitaminen, oligo-elementen, enz.) in een multi-injectie of microneedling (een roller of een pen met meerdere minuscule naaldjes) in de dermis, min of meer diep, om de huid diepgaand te rehydrateren, voller te maken en haar weer te doen stralen

- Skinboosters: een zeer licht vernet hyaluronzuur, dat de iets verdorde huid rehydrateert en voller maakt, en de jongere huid laat stralen.

- Hyaluronzuren van verschillende dikte (cross-linked) en flexibiliteit worden aan de oppervlakte geïnjecteerd om kraaienpootjes, fronsrimpels, fijne rimpels op het voorhoofd en rond de mond te corrigeren, en dieper om het met de leeftijd verloren volume in de nasolabiale plooien, jukbeenderen en het tranendal te herstellen. Of nieuwe creëren: een neus corrigeren, een kin vooruitsteken, lippen voller maken

De peeling, de imperfectie gum

Afhankelijk van de sterkte kan het worden gebruikt om puistjes, melasma, roodheid en zelfs rimpels weg te werken. Het zal zowel sterk exfoliëren als de lederhuid stimuleren.

Diepe peeling, met fenol, waarvoor een sociaal verbod van drie weken geldt, wordt nu nog maar zelden toegepast.

Wij geven de voorkeur aan de oppervlakkige peeling met TCA (trichloorazijnzuur) die fijne lijntjes, vlekken en acnelittekens vermindert op een dikke huid, of met glycolzuur voor een dunnere huid. De arts brengt een voorbereidende oplossing aan op het gelaat en vervolgens de gekozen zuurpeeling, alvorens af te spoelen en een verzachtende crème aan te brengen. Verwacht roodheid gedurende 24 tot 48 uur voor de lichtste, een week van genezing waarbij de huid strakker wordt en schilfert voor de TCA, met toepassing van genezende crème meerdere malen per dag. Zonnebrandcrème SPF 50 is verplicht gedurende een maand.

De resurfacing laser

We kennen de laser voor ontharing, de correctie van vlekken en roodheid, maar hij kan ook de zichtbare tekenen van veroudering verbeteren. Het kan de huid glad maken, rimpels verminderen en spanning veroorzaken door fibroblasten (cellen die collageen aanmaken in de huid) te stimuleren.

De ablatieve laser (CO2, Erbium) werkt als een peeling en schuurt de huid af tot in de bovenste dermis.

De fractionele niet-ablatieve of micro-ablatieve laser (Fraxel, Nd-Yag) "raakt" de huid als door een zeef en creëert discontinue "putjes", waardoor de energie per puls toeneemt en de huid dieper wordt bereikt. Aangezien de gebieden tussen de putten al hun genezings- en pigmentatievermogen behouden, zijn de nawerkingen eenvoudiger en de risico's kleiner. De resultaten zijn zichtbaar in een paar weken voor de ablatieve, twee maanden voor de gefractioneerde. Uit te voeren in het midden van de winter, omdat het nodig is om de zon te vermijden gedurende bijna 3 maanden

Radiofrequentie voor ontspanning

Om het ontstaan van verslapping tegen te gaan, stimuleert monopolaire of bipolaire radiofrequentie, waarbij elektroden op de te behandelen huid worden aangebracht, de vorming van nieuw collageen in de dermis door deze sterk te verhitten. De laatste generatie radiofrequentie, bekend als gefractioneerd transcutaan, creëert coagulatiepunten direct in de diepe lederhuid door elektrische micro-impacts met ultrafijne naalden. De effecten zijn één tot zes maanden later zichtbaar en houden tot één à twee jaar aan (de tijd die nodig is om nieuw collageen aan te maken).

Interview met Dr. Jung Hamoude, die ons op de hoogte brengt van de evolutie van de verwachtingen van zijn patiënten en ons advies geeft

Abonneer u op onze nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws van het SVR-laboratorium, evenals advies over hoe u zich goed kunt voelen in uw je goed voelt over jezelf.
Wettelijke informatie
Uw e-mailadres wordt door Laboratoire SVR verwerkt om u onze nieuwsbrief en onze commerciële aanbiedingen toe te sturen. U hebt het recht op toegang tot, rectificatie, verwijdering, verzet en beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens, het recht op overdraagbaarheid van uw persoonsgegevens en het recht om richtlijnen vast te stellen betreffende het lot van uw gegevens na uw overlijden. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.
Gratis levering
Gratis levering
vanaf 50€ van aankoop
3 gratis monsters
3 gratis monsters
uit een selectie van producten
Consumentendiensten
Consumentendiensten
hello@labo-svr.com
Snelle levering
Snelle levering
tussen 3 en 5 dagen