Hormoonontregelaars

IS DE CONTROVERSE OVER HORMOONONTREGELAARS DE AFGELOPEN JAREN ALLEEN MAAR GROTER GEWORDEN.

Wie heeft er nog nooit gehoord van hormoonverstorende stoffen? Kojinezuur, 4-methylbenzylideenkamfer, propylparaben, triclosan, octocryleen ... Van deze stoffen, die aanwezig zijn in de lucht, het water, de bodem, het voedsel, cosmetica en veel voorwerpen in ons dagelijks leven, wordt steeds meer vermoed dat ze hormoonontregeling veroorzaken. Als gevolg daarvan vragen wij ons allemaal af wat de mogelijke risico's voor onze gezondheid zijn.

Deze onzichtbare vervuiling waaraan wij voortdurend worden blootgesteld, was een thema van de presidentscampagne van 2017, omdat het tijd zou zijn om wetgeving op Europees niveau op te stellen. Deze vaagheid over de ons omringende produkten voedt de angst van de consument die niet meer weet tot welke produkten hij zich moet wenden. In feite zijn er zo'n achthonderd chemische stoffen in ons milieu die momenteel worden beoordeeld.

SVR ZET ZICH IN VOOR HORMOONONTREGELAARS

Omdat SVR een dermocosmetisch laboratorium is met een groot familiaal publiek en bezorgd over de veiligheid en de tolerantie van zijn producten (die reeds aan een drastisch handvest onderworpen zijn), wilden wij onze consumenten concrete antwoorden geven via een reeks tests die op onze formules werden uitgevoerd. Deze tests werden uitgevoerd op de endocriene mechanismen van oestrogeen, androgeen en schildklier.

Een sterk initiatief dat ons legitiem leek gezien de dermatologische positionering van SVR en het voorzorgsbeginsel dat het laboratorium moet hanteren. Dit initiatief is van essentieel belang om consumenten die ons vertrouwen, te informeren over de producten die zij elke dag gebruiken. Natuurlijk moet de wetenschap nog vooruitgang boeken met de kennis van hormoonontregelaars en moeten we op dit gebied met bescheidenheid vooruit. Dit belet SVR echter niet zijn bijdrage te leveren. Daarom werken wij voortdurend aan de verbetering van onze formules, zodat wij onze consumenten de veiligst mogelijke producten kunnen garanderen.

Het doel is de SVR-producten te testen die voor de meest kwetsbare personen bestemd zijn en de producten die niet door de tests worden gevalideerd, te herformuleren.

SVR'S VERPLICHTING TOT TRANSPARANTIE

Om na te gaan of onze formules hormoonontregeling in het lichaam veroorzaken, hebben wij onze eindproducten in hun verpakking laten testen door een onafhankelijk laboratorium dat zich al meer dan tien jaar specialiseert in het meten van de effecten van hormoonontregelaars op levende organismen. Wij wilden met hen samenwerken om ons te helpen de mechanismen van hormoonontregeling te begrijpen en om u verzorgingsproducten aan te bieden die uiterst respectvol zijn voor uw lichaam.

Abonneer u op onze nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws van het SVR-laboratorium, evenals advies over hoe u zich goed kunt voelen in uw je goed voelt over jezelf.
Wettelijke informatie
Uw e-mailadres wordt door Laboratoire SVR verwerkt om u onze nieuwsbrief en onze commerciële aanbiedingen toe te sturen. U hebt het recht op toegang tot, rectificatie, verwijdering, verzet en beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens, het recht op overdraagbaarheid van uw persoonsgegevens en het recht om richtlijnen vast te stellen betreffende het lot van uw gegevens na uw overlijden. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.
Gratis levering
Gratis levering
vanaf 50€ van aankoop
3 gratis monsters
3 gratis monsters
uit een selectie van producten
Consumentendiensten
Consumentendiensten
hello@labo-svr.com
Snelle levering
Snelle levering
tussen 3 en 5 dagen