Hormoonontregelaars

IN DE AFGELOPEN JAREN IS DE CONTROVERSE OVER HORMOONONTREGELAARS GESTAAG TOEGENOMEN.

Wie heeft er niet gehoord van hormoonontregelaars? Kojinezuur, 4-methylbenzylideen kamfer, propylparaben, triclosan, octocryleen ... Deze stoffen die aanwezig zijn in de lucht, het water, de bodem, het voedsel, de cosmetica en vele alledaagse voorwerpen worden steeds vaker verdacht van het induceren van hormoonontregeling. Als gevolg daarvan hebben we allemaal vragen over de mogelijke risico's voor onze gezondheid.

Deze onzichtbare vervuiling waaraan we voortdurend worden blootgesteld, was een onderwerp van de presidentiële campagne van 2017, omdat het tijd zou zijn om wetgeving op Europees niveau op te stellen. Deze vaagheid over de producten om ons heen wakkert de angst aan bij consumenten die niet meer weten tot welke goederen ze zich moeten wenden. In feite zijn er zo'n 800 chemicaliën in ons milieu die vandaag de dag beoordeeld moeten worden.

SVR IS TOEGEWIJD AAN HORMOONONTREGELAARS...

Omdat SVR een dermocosmetisch laboratorium is met een groot familiepubliek en bezorgd is over de veiligheid en de tolerantie van zijn producten (die al onderworpen zijn aan een drastisch handvest), wilden we onze consumenten concrete antwoorden geven door middel van een reeks tests die werden uitgevoerd op onze formules. Deze tests werden uitgevoerd op oestrogene, androgene en schildklier endocriene mechanismen.

Een krachtig initiatief dat ons legitiem leek gezien de dermatologische positionering van de SVR en het voorzorgsprincipe dat het laboratorium moet hanteren. Een essentieel initiatief om de consument die ons vertrouwt te informeren over de producten die zij dagelijks gebruiken. Natuurlijk moet de wetenschap nog meer vooruitgang boeken op het gebied van onze kennis over hormoonontregelaars en we moeten bescheidener zijn in deze kwesties. Dit weerhoudt SVR er echter niet van een bijdrage te leveren. Daarom streven we er voortdurend naar om onze formules te verbeteren, zodat we onze consumenten de veiligste producten kunnen garanderen.

Het doel is om de SVR-zorg voor de meest kwetsbare mensen te testen en de zorg voor de meest kwetsbare mensen te herformuleren die niet door de tests zal worden gevalideerd.

DE TRANSPARANTIEPLICHT VAN SVR.

Om erachter te komen of onze formules een hormoonontregelende werking hebben op het organisme, hebben we onze eindproducten in hun verpakking laten testen door een onafhankelijk laboratorium dat al meer dan tien jaar gespecialiseerd is in het meten van de effecten van hormoonontregelaars op levende organismen. We wilden met hen samenwerken om ons te helpen de mechanismen van de endocriene verstoring te begrijpen en om u een zorg te bieden die uiterst respectvol is voor uw lichaam.