Sun Secure : Les tests environnementaux
en toute transparence

De helft van de consumenten denkt dat zonnebrandmiddelen ingrediënten bevatten die schadelijk zijn voor het milieu(1).

Bovendien is bekend dat elk jaar ongeveer 25.000 ton zonnebrandcrème in de oceaan wordt gedumpt. Dit komt bovenop de 8 miljoen ton plastic, de klimaatverandering, de vervuiling en de overbevissing die de zeebodem nu al bedreigen en de belangrijkste oorzaak zijn van de aantasting van de zeebodem(2).

We moeten allemaal meer verantwoordelijkheidszin aan de dag leggen bij de keuze van onze zonnebescherming, om te vermijden dat we nog meer bijdragen tot de aantasting van het mariene milieu.

Om een nieuw gamma zonbeschermingsproducten te kunnen aanbieden dat vriendelijk is voor de huid en het mariene milieu, hebben wij alle controversiële filters en grondstoffen geëlimineerd .

Natuurlijk moesten wij nog verder gaan en nagaan of onze eindproducten in hun geheel de milieutests van biologische afbreekbaarheid en eco-toxiciteit doorstaan. Zelfs als de ingrediënten nauwkeurig en rigoureus zijn geselecteerd, kan de synergie van alle ingrediënten samen immers een slechte cocktail opleveren.

Welke eco-toxiciteitstesten wilden we doen?

Het beperken van de impact van onze producten op het mariene milieu is essentieel, maar om dit te verifiëren was het onmogelijk ze te testen op alle elementen waaruit de oceaan bestaat. Daarom hebben wij twee soorten gekozen die behoren tot de familie van het fytoplankton en het zoöplankton.

Waarom fytoplankton en zoöplankton?

Fytoplankton en zoöplankton zijn micro-algen en micro-organismen die essentieel zijn voor de goede ontwikkeling van koralen. Ze voeden de koralen en geven ze daardoor hun natuurlijke kleur.

Waarom zijn koralen zo belangrijk?

Koralen zijn een schuilplaats voor voedsel, een habitat voor 25% van de zeedieren. Er leven ongeveer 2 miljoen verschillende soorten in koraalriffen. Als wij dus de micro-algen en micro-organismen die essentieel zijn voor de goede ontwikkeling van koralen, niet aantasten, weten wij dat wij geen invloed hebben op het evenwicht van het leven onder water: het koraal zal een toevluchtsoord en een habitat blijven voor de verschillende levende soorten.

Wat zijn deze eco-toxiciteitstests?

Wij hebben twee ecotoxiciteitstests uitgevoerd: één op algen van de soort Phaeodactylum tricornutum, behorend tot de familie van de fytoplanktonachtigen (getest volgens norm NF EN ISO 10253). En één op ongewervelde waterdieren met de soort Acartia tonsa, behorend tot de familie van de roeipootkreeftjes, een van de belangrijkste bestanddelen van zoöplankton (getest volgens norm FD ISO 14669).

Met deze twee tests kunnen wij bepalen bij welke concentratie van ons product een schadelijk effect kan worden waargenomen. En wij verifiëren dat de concentratie van ons in zee aangetroffen product niet met deze waarde overeenkomt en dat wij er ver onder zitten. Onze producten doorstaan deze tests met glans.

Deze ecotoxiciteitstests zijn belangrijk als de formule op de zeebodem terechtkomt, en daarom wilden wij nagaan of onze formules snel worden afgebroken:

Naast ecotoxiciteitstests hebben wij de biologische afbreekbaarheid van al onze eindproducten getest volgens de OESO 301F-norm. Een product wordt als gemakkelijk biologisch afbreekbaar beschouwd als het binnen 10 dagen voor 60% biologisch afbreekbaar is. En de doelstelling is dat het product na 28 dagen 100% biologisch afbreekbaar is.

Wat betekent biologisch afbreekbaar eigenlijk?

Een biologisch afbreekbaar product betekent dat het onder invloed van levende organismen, zoals bacteriën, in verschillende delen kan worden afgebroken zonder schadelijk te zijn voor het milieu. Dit versterkt onze eco-toxische tests.

Waar hebben we deze tests uitgevoerd?

Deze tests zijn uitgevoerd in een Frans laboratorium in Rouen, een referentie voor controle, analyse en certificering.
 

1- 2020 Para/Pharmacy Suncare Products Study: Buyer Behaviour, Best Practices and Brand Image - 2nd edition, uitgevoerd door ARCANE Research onder 920 kopers tussen 29 september en 22 oktober 2020; 2- https://www.wwf.fr

Pas encore inscrit(e) à notre newsletter ?
✨ Schrijf je in, er wacht een verrassing op je ✨
Wettelijke informatie
Uw e-mailadres wordt door Laboratoire SVR verwerkt om u onze nieuwsbrief en onze commerciële aanbiedingen toe te sturen. U hebt het recht op toegang tot, rectificatie, verwijdering, verzet en beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens, het recht op overdraagbaarheid van uw persoonsgegevens en het recht om richtlijnen vast te stellen betreffende het lot van uw gegevens na uw overlijden. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.
Gratis levering
Gratis levering
vanaf 50€ van aankoop
3 gratis monsters
3 gratis monsters
uit een selectie van producten
Consumentendiensten
Consumentendiensten
hello@labo-svr.com
Wijze van betaling
Wijze van betaling
Visa, MasterCard,
Amex, PayPal, Apple Pay, Klarna
Votre panier 0
  • TOPIALYSE REINIGINGSGEL 55ML GRATIS

    60,00 €
  • PHYSIOPURE SCHUIMENDE GEL 50ML

    90,00 €
(soit x)
- +
Delete
Ja Geen
vertaling ontbreekt: en.cart.samples_label
Uw mand is leeg: het is tijd om hem te vullen!
U zult ook graag
SEBIACLEAR Actieve Gel
SEBIACLEAR Actieve Gel
40 ml
13,52 €
[B3] Essence Hydra
[B3] Essence Hydra
150ml
22,13 €